Intreaba
URGENTE NON-STOP 0744 69 89 69|office@creativevet.ro

Dirofilarioza – Viermele cardiac “Dirofilaria immitis”

 

Borelioza ( Boala Lyme)

Este o zoonoza – boala produsa prin transmitere la om, de la animale si insecte. Reprezinta o infectie cu caracter generalizat (sistemic). Din punct de vedere clinic, este caracterizata de aparitia initial a manifestarilor cutanate (la nivelul pielii), acrodermatita (dermita extremitatilor), ulterior apar manifestari neurologice, articulare, oculare, cardiace. Este caracterizata de o evolutie indelungata, cu simptomatologie polimorfa (variata), care se intinde pe saptamani, luni, cel mai des ani .

           Cum se manifesta boala ?

           Perioada preferentiala de aparitie  -Boala apare in special, vara si toamna

           Rezervorul de germeni - […]

Maladia Carre (Jigodia sau Febra canina)

 

Mult timp, Maladia Carre a fost cea mai de temut boala virala care afecta cainii. Parvovirusul a depasit Maladia Carre in aceasta privinta, dar febra canina inca ramane o boala care duce la moarte. Boala afecteaza dihorii, nurcile, nevastuicile si rudele acestora din familia Mustelidae, precum si ratonii, ursuletii panda si alti membri din familia Procyonidae. De curand s-a descoperit ca poate fi si cauza mortii mai multor lei africani.

Importanta vaccinurilor si bolile cainelui

Virusul Maladiei Carre este un virus ARN din genul morbillivirusilor. La oameni, pojarul este cauzat de un virus de acest gen. Maladia Carre afecteaza mai degraba catelusii decat cainii batrani […]

Coronaviroza canina

Coronaviroza canina este o afectiune severa, care afecteaza cainii de toate varstele si rasele. Vaccinarea este extrem de importanta si de altfel si singura metoda de prevenire a acestei infectii contagioase. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre coronaviroza canina!

Ce este coronaviroza canina

Coronaviroza canina este o afectiune intestinala extrem de contagioasa care este intalnita la cainii din intreaga lume.Coronavirusul este un virus specific cainilor, atat celor domestici, cat si celor salbatici. Acest virus se inmulteste singur in intestinul subtire.

Coronaviroza este considerata o afectiune usoara, cu simptome sporadice. Insa in situatia in care coronaviroza apare in acelasi timp cu infectia cu parvovirus, consecintele […]

Hepatita infectioasa canina

Hepatită infecţioasă canină (CIA), cunoscută şi sub denumirile de encefalita vulpilor şi boala Rubarth este o boală la nivel mondial, contagioasă la câini cu semne care variază de la o febră uşoară şi congestionarea mucoaselor la depresie severă, leucopenie marcată, şi timpului de coagulare prelungit. De asemenea, este întâlnită la  vulpi, lupi, coiotii, şi urşi. În ultimii ani, boala a devenit mai puţin frecventă în zonele în care se utilizează imunizarea de rutină.

Istoric şi răspândire

În 1929 Green a descris, în SUA, pentru prima dată la vulpi ca fiind  o boală denumită encefalita vulpilor, despre care se ştia că se […]