Intreaba
URGENTE NON-STOP 0744 69 89 69|office@creativevet.ro

Borelioza ( Boala Lyme)

Este o zoonoza – boala produsa prin transmitere la om, de la animale si insecte. Reprezinta o infectie cu caracter generalizat (sistemic). Din punct de vedere clinic, este caracterizata de aparitia initial a manifestarilor cutanate (la nivelul pielii), acrodermatita (dermita extremitatilor), ulterior apar manifestari neurologice, articulare, oculare, cardiace. Este caracterizata de o evolutie indelungata, cu simptomatologie polimorfa (variata), care se intinde pe saptamani, luni, cel mai des ani .

           Cum se manifesta boala ?

           Perioada preferentiala de aparitie  -Boala apare in special, vara si toamna

           Rezervorul de germeni - […]

Parvoviroza canina – o boala virala, care poate fi fatala

Parvoviroza este o boala foarte grava, adeseori mortala, produsa de unul dintre cei mai mici virusi ai familiei Parvoviridae. Descoperit abia in anii 1978, este alcatuit din capsida proteica si un fragment de ADN. Este deosebit de rezistent, fiind capabil sa supravietuiasca in mediu la temperaturi extrem de scazute, pana la 6 luni.
In anul 1978, cand a fost descoperit, se presupunea ca ar fi “inrudit” cu virusul parvovirozei feline, mai exact, acesta suferise o mutatie capabila sa infecteze si specia canina.
Un an mai tarziu, virusul sufera o mutatie si devine mult mai virulent (CPV-2a). La vremea aceea singurul mijloc […]

Maladia Carre (Jigodia sau Febra canina)

 

Mult timp, Maladia Carre a fost cea mai de temut boala virala care afecta cainii. Parvovirusul a depasit Maladia Carre in aceasta privinta, dar febra canina inca ramane o boala care duce la moarte. Boala afecteaza dihorii, nurcile, nevastuicile si rudele acestora din familia Mustelidae, precum si ratonii, ursuletii panda si alti membri din familia Procyonidae. De curand s-a descoperit ca poate fi si cauza mortii mai multor lei africani.

Importanta vaccinurilor si bolile cainelui

Virusul Maladiei Carre este un virus ARN din genul morbillivirusilor. La oameni, pojarul este cauzat de un virus de acest gen. Maladia Carre afecteaza mai degraba catelusii decat cainii batrani […]

Leptospiroza

Leptospiroza este o infectie bacteriana care afecteaza sangele, ficatul si rinichii cainelui.

Cei mai fercventi purtatori ai bacteriilorcare cauzeaza leptospiroza sunt rozatoarele, in principal sobolanii, dar si cainii care sunt deja infestati cu aceasta bacterie pot reprezenta o sursa de infectie.

Transmitere

Ingerarea urinei infestate este principala cauza de transmisie, alte forme ale bacteriei pot actiona asupra organismului cainelui daca pielea acestuia este traumatizata sau foarte subtire. Perioada de incubatie ( perioada cuprinsa intre momentul infestarii si primele semne clinice ale bolii) este cuprinsa intre 4 si 12 zile.

 

Semne clinice ale leptospirozei

O serie de infectii pot trece neobservate, pe cand in alte […]

Coronaviroza canina

Coronaviroza canina este o afectiune severa, care afecteaza cainii de toate varstele si rasele. Vaccinarea este extrem de importanta si de altfel si singura metoda de prevenire a acestei infectii contagioase. Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii despre coronaviroza canina!

Ce este coronaviroza canina

Coronaviroza canina este o afectiune intestinala extrem de contagioasa care este intalnita la cainii din intreaga lume.Coronavirusul este un virus specific cainilor, atat celor domestici, cat si celor salbatici. Acest virus se inmulteste singur in intestinul subtire.

Coronaviroza este considerata o afectiune usoara, cu simptome sporadice. Insa in situatia in care coronaviroza apare in acelasi timp cu infectia cu parvovirus, consecintele […]